• Startsida
  • / Vinnaren av årets Hållbarhetspris utsedd

Vinnaren av årets Hållbarhetspris utsedd

Projektet "Flickrum i det offentliga" tilldelas Upplands Väsby kommuns Hållbarhetspris 2018. Priset delades ut under Stadsbyggnadsdagen den 29 augusti.

Pristagare av Hållbarhetspriset 2018, Rebecca Rubin och Angelika Åkerman från White Arkitekter.

Rebecca Rubin och Angelika Åkerman från White Arkitekter tog emot Hållbarhetspriset 2018.

Årets pristagare av Hållbarhetspriset är Angelica Åkerman, Rebecca Rubin och Moa Lindunger på White arkitekter för projektet "Flickrum i det offentliga".

Projektet utforskar staden utifrån tonåriga flickors perspektiv. Arkitekter och hållbarhetsspecialister från White har arbetat tillsammans unga tjejer för att synliggöra frågan om deras rätt till det offentliga rummet.

Genom kreativa förslag och alternativa lösningar tillhandahåller projektet konkreta förslag för hur det offentliga rummet kan utformas på nya sätt.

I motiveringen står bland annat att årets pristagare lyfter utmaningarna med att planera offentliga rum för alla och ger handfasta exempel på hur fler grupper kan få plats, som inspirerar i planeringen av en hållbar stad.

Pristagarnas metod att arbeta för att skapa nya kreativa miljöer inspirerar oss att vidareutveckla våra arbetssätt och sättet vi kommunicerar med våra kommuninvånare. Deras handfasta exempel kan också utgöra grunden för nya utemiljöer hos oss, säger samhällsbyggnadschef Mikael Rångeby.

De övriga två nominerade projekten var Friluftsmuseet Gunnes Gård för sitt arbete att göra historien levande, samt Föreningen för byggemenskaper som arbetar för alternativ på bostadsmarknaden.

Information om projektet "Flickrum i det offentliga" på White arkitekters webbplatslänk till annan webbplats

Senast uppdaterad: 4 september 2018