Och Årets Väsbybo är…

Birgitta Söderström och Marit Andersson tilldelas utmärkelsen Årets Väsbybo för deras mångåriga arbete med att driva Picchus café. Vinnarna presenterades vid nationaldagsfirandet på hembygdsgården.

Birgitta Söderström (t.v) och Marit Andersson får utmärkelsen Årets Väsbybo.

Birgitta Söderström (t.v) och Marit Andersson får utmärkelsen Årets Väsbybo.

Ur juryns motivering:

”Birgitta Söderström och Marit Andersson får utmärkelsen Årets Väsbybo för deras mångåriga arbete (32 år) med att driva Picchus café. Med mat, konst och musik i en trevlig miljö har Birgitta och Marit tillgängliggjort och levandegjort den kulturhistoriska byggnaden Gamla Apoteket. Verksamheten har varit ett viktigt nav i det sociala och kulturella livet i Upplands Väsby. Birgitta och Marit har också varit drivande bakom den lokala teaterensemblen Gycklarna.”

Birgitta och Marit värnar om kultur och historia och bidrar till att ge själ till det samhälle som vi Väsbybor lever i. Vi är tacksamma för deras bidrag, säger Oskar Weinmar (M), kommunstyrelsens ordförande och medlem i årets jury.

Utmärkelsen Årets Väsbybo delas ut till en eller flera som gjort något extra för kommunen – en eldsjäl som brinner för att sprida glädje och engagemang och som bidrar till att göra Väsby till en bättre plats.

Vi är båda väldigt förvånade men glada. Det är en stor ära för oss att få priset och att människor uppskattar det vi gör, säger Marit Andersson.

Vi har vurmat för det som intresserar oss, såsom mat, musik, konst och kultur. Och allt i en historisk miljö, tillägger Birgitta Söderström.

Årets vinnare utsågs av en jury som bestod av Oskar Weinmar (M), kommunstyrelsens ordförande, Karin Hallgren, kommunikationsdirektör, Klas Lundkvist, ordförande Hembygdsföreningen och Per-Ola Lindahl, tf kommundirektör.

Senast uppdaterad: 4 november 2019