Arbetsmarknaden i kommunen

Upplands Väsby kommun har närmare 4 000 registrerade företag, varav cirka 1 800 av dessa bedriver aktiv verksamhet i kommunen. Detta bidrar till ett innovativt näringsliv. Mondelez är ett exempel på en stor internationell koncern som valt att placera sitt svenska huvudkontor i Upplands Väsby.

Kommunens läge mitt emellan Stockholm och Uppsala och närheten till flygplatsen Arlanda har bidragit till att många företag har sökt sig till kommunen. Flest arbetstillfällen i kommunen finns i näringsgrenarna handel- och kommunikation, vård och omsorg, byggindustri och finansiell verksamhet.

Rapport om kommunens näringlivlänk till annan webbplats

Arbeta i kommunens verksamhet

Kommunen är en av de större arbetsgivarna i Upplands Väsby. Vi har cirka 1 700 tillsvidareanställda medarbetare inom olika verksamheter. De största arbetsplatserna finns inom social- och omvårdnad samt förskola och skola.

Upplands Väsby växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs upp. Det finns goda kommunikationer till såväl Stockholm, Uppsala och Arlanda. Kommunen är en arbetsplats som attraherar nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden.

Senast uppdaterad: 28 augusti 2018