Ungdomsmottagning

Ungdomsmottagningen är till för dig mellan 12 och 25 år. Du kan kontakta ungdomsmottagningen via telefon 08-590 972 53.

På ungdomsmottagningen arbetar barnmorskor, kuratorer och läkare. Hos oss kan du ställa frågor som du inte vill ställa till kompisar, föräldrar eller andra vuxna. Ingen fråga är för stor eller för liten. Vi är här för att stötta dig och vi tar dig på allvar. Det här är din mottagning, det är gratis för dig att besöka oss och vi har tystnadsplikt. Vi som jobbar här är HBTQ-diplomerade.

Vi hjälper dig med alla frågor

  • Har du frågor om sex, kärlek och relationer?
  • Har du frågor om kroppen och hur den ser ut eller fungerar?
  • Funderar du på att börja med något preventivmedel, förnya ditt recept, hämta gratis kondomer, göra grav.test eller behöver du ta ett akut p-piller?
  • Vill du prata med någon om kön, identitet, pronomen?
  • Vill du testa dig för någon sexuell överförbar sjukdom?
  • Vill du pratat med någon om hur du har det hemma, ilska, deppighet, stress, oro, sömn eller annat som hör livet till?​

Eller funderar du över något helt annat som du vill prata om? Hör av dig till oss!

Sommaröppet på Väsby ungdomsmottagning

OBS: Onsdagen den 1 augusti stänger vi klockan 12.00.

Öppet varje vardag mån-fre med barnmorska och kurator

Drop-in-tider för alla under vecka 26-33

Måndagar 13-14

Tisdagar 13-14

Onsdagar 12-13

Torsdagar 13-14

Fredagar 8.30-9.30

Vi har ett nummersystem under drop-in. (Om nummerlapparna är slut kan vi inte ta emot fler även om du exempelvis kommer kl 13.30).

På våra drop-in mottagningstider kan du besöka oss utan att ha bokat tid. Då tar vi emot snabba ärenden som till exempelvis om man vill förnya recept på preventivmedel eller testa sig för någon sexuellt överförbar sjukdom. Vill du börja med preventivmedel eller har behov av ett längre besök är du välkommen att boka tid.

Våra drop-in mottagningar är öppna för alla personer av alla kön.

Vill du boka tid?

Ring 08-590 972 53, säkrast når du oss mellan 11 och 12 på vardagar. Övriga tider går det bra att lämna meddelande med namn och telefonnummer, Vi ringer upp dig senast nästa vardag.

På ungdomsmottagningen arbetar vi på ungdomens uppdrag. Det innebär att de har rätt till sekretess även gentemot sina föräldrar/vårdnadshavare, även om de är under 18 år. Du som förälder eller vårdnadshavare får gärna hjälpa dina barn att boka tid och följa dem till mottagningen men väl där får du acceptera att stanna i väntrummet under åtminstone en del av samtalet.

Det är viktigt för de unga att känna att de har någon vuxen att dela sina mest privata hemligheter med, utan att oroa sig för att någon som inte ska veta det som man vill hålla för sig själv, men kanske ändå behöver hjälp med.

Ungdomsmottagningen i Väsby är en Hbtq diplomerad verksamhet.

Senast uppdaterad: 31 juli 2018
Omsorg och hjälp