• Startsida
  • / Sommarjobbare agerar kommunvärdar i socialt hållbarhetsprojekt

Sommarjobbare agerar kommunvärdar i socialt hållbarhetsprojekt

I år har ett antal sommarjobbare anställts som kommunvärdar i ett projekt för social hållbarhet. Fler ungdomar ska ges möjligheten att delta i gratis aktiviteter på sommarlovet. Ett behov som är särskilt stort under den pågående coronapandemin.

Två killar och en tjej står bredvid varandra framför en gräsyta och ler in i kameran. Alla har vita t-shirts på sig.

Love Thorsell, Jonathan Kumi och Matilda Heurlin.

På grund av coronapandemin har ovanligt många Väsbybor stannat hemma i sommar. Därför har ungdomsenheten startat ett projekt med fokus på social hållbarhet. Projektet ska ge fler ungdomar möjlighet att delta i och hitta på gratis aktiviteter i kommunen. Under sex veckor åker två sommarjobbare runt till olika platser och anordnar aktiviteter och tipsar om saker att göra.

Sommarjobbarna Matilda Heurlin och Love Thorsell har agerat kommunvärdar under projektets första tre veckor. I en video på sociala medier, där de delar med sig av vad de hittar på, säger Matilda:

Vi vill att så många ungdomar som möjligt ska ha tillgång till roliga aktiviteter under sommarlovet. Vi siktar även på att dessa aktiviteter ska vara så hälsofrämjande som möjligt.”

Tillsammans med handledaren Jonathan Kumi har de besökt platser som de tror att andra ungdomar skulle tycka om. Fram tills nu har de bland annat tipsat om pumptracken i Vilundaparken, Messingens sommarbio och discgolf-banorna i Sanda och Smedby. De har spelat volleyboll, padeltennis, basket, kubb och fotboll. De bjuder på frukt, dricka och annat gott för de ungdomar som dyker upp och deltar i aktiviteterna. De passar också på att plocka skräp när de är ute och går och uppmanar därmed även till ekologisk hållbarhet.

Projektet startade den 6 juli och pågår till och med den 14 augusti. Nu har Matilda och Love lämnat över uppdraget som värdar till Martin Hulthén och Alexander Lois.

Följ projektet på Instagram

Under tiden som projektet pågår lånar Kulturhuset Vega ut sitt Instagram-konto för att sommarjobbarna ska kunna dela med sig av sina tips och aktiviteter till andra ungdomar där.

Se Kulturhuset Vegas konto på Instagram.länk till annan webbplats

Tre killar står och ser in i kameran. Alla tre har vita t-shirts på sig.

Martin Hulthén, Jonathan Kumi och Alexander Lois.

Senast uppdaterad: 31 juli 2020