• Startsida
  • / Välkommen till Väsbys nya hundbadplats i Kairo

Välkommen till Väsbys nya hundbadplats i Kairo

Under sommaren har kommunen anordnat en ny hundbadplats vid gamla Kairos badplats. Tillsammans med markägaren har kommunen kommit överens om att hyra den gamla badplatsen som nu ställts i ordning för Väsbybornas hundar.

Hund på hundbadplats

Foto: Jesper Lundberg

Den nya hundbadplatsen ligger 200 meter norr om Kairobadet längs Runsavägen, vid Gamla Kairobadet. Hundbadplatsen erbjuder även flera parkeringsmöjligheter. Det går att antingen parkera vid Mor Olas backe, ovanför Kairobadet eller på kommunens parkering mitt emot båtklubben.

Det har länge varit efterlängtat bland hundägare att ha en speciell plats där hundar kan bada utan att störa andra badgäster. Nu är vi glada över att äntligen fått till ett hundbad i Väsby, säger Roland Storm (VB) ordförande i kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott.

Hundbadplatsen är uppmärkt med skyltar och det har röjts på plats. Men vid badplatsen ligger olovandes båtar och de måste bort innan kommunen kommer kunna städa området mer ordentligt. I juni lappades samtliga båtar och båtarna som finns kvar efter den 30 september kommer att forslas bort.

Viktigt att veta om hundbadplatsen

  • Hundar är inte tillåtna vid kommunens allmänna badplatser och naturbad. Detta förbud regleras i de lokala ordningsföreskrifterna.
  • Du som hundägare ska plocka upp efter din hund.
  • Det råder fiskeförbud på hundbadplatsen.
  • På hundbadplatsen ligger båtar olovandes vid gamla Kairobadet och behöver flyttas omgående. Båtar som inte tas bort kommer att forslas bort. Kontakta Väsby direkt för att få hjälp med att öppna bommen på telefon 08-590 970 00 eller vasbydirekt@upplandsvasby.se
Senast uppdaterad: 22 september 2021