• Startsida
  • / Språkintroduktionen åter till VNG

Språkintroduktionen åter till VNG

Elever inom Språkintroduktionen, SPI, kommer att åter ha sina undervisningslokaler hos Väsby Nya Gymnasium. Det har den nya politiska ledningen bestämt.

Skylt inifrån Messingen med texten Väsby Nya Gymnasium.

Beslutet ingår i den flerårsplan som antogs vid måndagens kommunfullmäktige och som den nya politiska ledningen – S, VB och L – presenterat. Av den framgår att all verksamhet inom VNG ska samordnas till lokalerna i Messingen. Därmed blir det också en återflytt för språkintroduktionen för nyanlända. Deras undervisning flyttades i somras till paviljonger på västra sidan av järnvägsstationen.

SPI-elever ska inte känna sig exkluderade och det är viktigt för oss att alla elever ryms under samma tak. Förutom att flytten negativt påverkat språkutveckling och integration har det också varit en utmaning för VNG:s lärare att organisera undervisningen på olika platser. Därför är jag glad över att vi nu bestämt oss för att genomföra en återflytt, säger utbildningsnämndens nya ordförande Suzanne Enell (S) som valdes på måndagen.

Upplands Väsby kommun har anmälts till Diskrimineringsombudsmannen efter det beslut som togs av den förra politiska ledningen.

Vi kommer att besvara DO:s frågor och informera om att en återflytt till VNG:s lokaler planeras att ske vid årsskiftet, säger Suzanne Enell.

SPI-eleverna kan åter vara på plats i VNG:s lokaler redan efter jullovet. I anslutning till flerårsplanen har VNG också fått uppdraget att bredda yrkesutbildningarna. Dessutom kommer skolan på nytt erbjuda möjligheten för elever att söka sig till hotell- och turismprogrammet.

Flerårsplan med budget 2023-2025 Pdf, 3 MB..

Senast uppdaterad: 13 december 2022